Hammashoito

Hammashoitoon kuuluu LAAJEMMIN TARKASTELTUNA ensin vastaanotolle hakeutuneen asiakkaan konsultointi. Se on usein hoitoprosessin ensimmäinen vaihe.

Meidän klinikkamme diagnostiset mahdollisuudet: 3D röntgen, suunsisäinen röntgen, mikroskooppisuurennus, suukameran kuvat, suuskannerilla otetut digitaaliset mallinnukset, valokuvat hymystä – ne tarjoavat ongelmasta tarkemman kuvan ja parempaa tietoa. Pystymme asiakkaan suun kunnon osalta kerättyjen tietojen analysoimisen tuloksena laatimaan hammashoitosuunnitelman ja halutessa myös hoidon kustannuslaskelman.

Asiakkaiden päivittäinen suuhygienia on ensiarvoisen tärkeä, sen noudattaminen on kultainen sääntöä koko elämän ajalta. Kotona opitut taidot hyvän suuhygienian varmistamiseen hyödyttävät meidän elämämme loppuun saakka.

Meidän päivittäisessä työssä joudumme silti hoitamaan myös ikenien sairauksia, joiden aiheuttajana on puutteellinen suuhygienia. Hammaskivi tai plakki hampaiden pinnassa ja ien kudoksessa saattavat aiheuttaa ientulehduksen lisäksi jopa hampaan menetyksen.

Hampaiden luonnollisen sävyn vaalentamisessa on apua hampaiden valkaisemisesta. Se on lähinnä esteettinen toimenpide, jonka voi suorittaa vain terveille hampaille ja jos suuhygienia on hoidettu hyvin.

Nykyaikainen hampaiden hoitoprosessi on hyvin teknistä ja vaatii alan ammattilaiselta jatkuvaa opiskelua. Hampaiden hoitotoimenpiteet ovat usein aikaa vieviä, joten asiakkaan kärsivällisyys ja yhteistyöhalukkuus ovat tärkeitä. Tämä pätee erityisesti juurihoitoonsuukirurgian toimenpiteisiin sekä proteesien laittamiseen. Tästä yhteistyöstä syntyy aina tyydyttävä lopputulos.

Hammashoitoon kuuluu aina myös hieman surullisempi puoli – hampaan poistaminen. Meidän klinikalla voi onneksi laittaa puuttuvan hampaan tilalle implantin, jonka annetaan ennen kruunun laittamista luutua. Tämän tuloksena on taas mahdollista syödä ja hymyillä normaalisti.

Hammashoito SUPPEAMMIN TARKASTELTUNA tarkoittaa karieksen aiheuttamien vaurioiden hoitoa, kun mikrobit ovat tuhonneet hammaskudoksia lähinnä hammaskiinteen tai hammasluun kohdalla. Hoito riippuu vaurion laajuudesta ja sen sijainnista hampaan pinnassa. Koko vaurioitunut kudos on poistettava ja täytettävä sen jälkeen täytemateriaalilla. Käytämme tätä varten vain laadukkaita täytemateriaaleja ja instrumentteja, jotka steriloidaan huolellisesti ennen jokaista vastaanottoa. Työn aikana eristämme tarvittaessa hoidettavan hampaan kumimaisella eristemateriaalilla (rubber-dam), joka suojaa hoidettavaa aluetta syljeltä ja muilta nesteiltä. Toimimme näin parhaan laatutason tulokseen pääsemiseen.

Hammashoidossa ovat yhtä tärkeitä sekä hampaiden pureskelutoiminnon palauttaminen että esteettisen ulkoilmeen luominen.

Nykyajan hoitomenetelmiin on lisätty aina uusia innovatiivisia mahdollisuuksia. Paras ratkaisu pahasti vaurioituneen hampaan korjaamisessa on keraamisen täytemateriaalin – nk. inlay tai onlay – käyttö. Lue lisää “Keraamiset kruunut ja täytemateriaalit“.

Hammashoito on tieteidenvälinen hoitopalvelu, jonka onnistuminen on koko klinikan tiimin tärkein toive ja yhteinen ponnistus. Toivomme, että kaikki asiakkaamme tulisivat vastaanotolle kaksi kertaa vuodessa, silloin saa parhaan varmuuden suun hyvästä ja kestävästä kunnosta. Tähän pätee tunnettu sanonta: “Suu on kehon peili”.

Viron valtio tarjoaa kaikille aikuisella sairausvakuutuksen piiriin kuuluville aikuisille vuosittain 40 euron hammashoitokorvauksen. Meidän klinikalla on mahdollisuus käyttää sekä Terveyskassan tarjoamaan hammashoitokorvausta että proteesikorvausta.

Enintään 19-vuotiaiden lasten hammashoidon korvaa meidän klinikalla Terveyskassa.

Varaa aika vastaanotolle