Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu valkaisugeeli ja Whitening Lamp 2 avulla on prosessi, joka auttaa muuttamaan hampaiden tummuneen kiilteen vaaleammaksi ja kirkkaammaksi.

 Suositus

Paremman tuloksen aikaansaamiseksi on suositeltavaa hampaiden ammattimainen puhdistus (hammaskiven poisto ja soodapuhdistus).

Jos suunnittelette hampaiden korjaamista kruunuilla, on suositeltava valkaista hampaat ennen kruunun tekoa, koska myöhemmini tekokruunun värin muuttaminen ei ole mahdollista. 

Miksi hampaat tummuvat?

Hammaskiilteen väri on hyvin yksilöllinen. Vuosien kuluessa ihmisen hammaskiille tummuu. Hampaiden tummumisen syynä saattavat olla muun muassa ruokavalio, jossa on paljon parkkihappoja (hedelmä- tai kasviperäiset tuotteet  sekä tuotteet joissa luonnollisia tai keinotekoisia väriaineita), juomat (tee, kahvi, punainen viini,…) tai tupakoiminen.

Miten monimutkaista hampaiden valkaisu on?

Hampaiden valkaisu on asiakkaalle hyvin helppo. Tarvitaan vain yksi hammaslääkärikäynti,  istut ja rentoudut ja noin 1 tunnin kuluttua lähdet valkoisempi ja kirkkaampi hymy kasvoillasi.

Miten valkaisuprosessi tapahtuu?

Ikenet peitetään erityisellä iensuojalla. Hampaisiin levitetään 6% vetyperoksidia sisältävä valkaisugeeli. Geelillä peitettyjä hampaita valotetaan 15–20 minuuttia WHITEsmile Whitening Lamp 2:lla. Sen jälkeen geeli poistetaan ja hampaisiin levitetään uusi kerros geeliä.Toimenpidettä toistetaan  2-3 kertaa. Toimenpiteen päätyttyä geeli huuhdellaan pois ja iensuoja poistetaan. Tarvittaessa hampaanpinnat käsitellään aristusta vähentävällä erikoisgeelillä.

Hampaasi ovat valmiina säteilevään hymyyn!

 

Mikä on WHITEsmile Whitening Lamp 2?

WHITEsmile Whitening Lamp 2 on uusi LED teknologiaan perustuva lamppu, joka aktivoi valkaisugeelin omalla sinisellä valolla. Lampusta ei lähde UV-valoa eikä ylimääräistä lämpöä, näin ollen se vähentää mahdollista hampaiden aristusta sekä toimenpiteen aikana että myöhemmin.

Miten turvallista se on hampaille?

Jos hampaat ja ikenet ovat terveet, niin toimenpide ei vahingoita hampaita. Erilaiset kokeet ovat osoittaneet, että tällainen hampaiden valkaisu on turvallinen sekä hampaille että ikenille.

 

Minkälaiset ovat valkaisuprosessin sivuvaikutukset?

Yleensä toimenpide on kivuton. Jotkut potilaat jotka saattavat kokea hampaiden aristusta toimenpiteen aikana ja sen jälkeen. Kliiniset kokeet osoittavat, että 90 % potilaista ei koe aristusta ja 10 % kokee sitä vähän. Yleensä kaikki sivuvaikutukset menevät ohi 1-2 päivän sisällä. Tarvittaessa saat  hammasääkäriltäsi  suosituksia hampaiden aristusta lievittävistä tuotteista.

 

Miten valkoisiksi hampaat muuttuvat?

Valkaisun avulla saadaan aikaiseksi  hyviä tuloksia suurimmalla osalla potilaista. Tulokset riippuvat  mahdollisesti hampaissa olevista tahroista, hammaskiilteen paksuudesta, iästä sekä elämäntavoista.

 

Huomioitavaa hampaiden valkaisun jälkeen?

Jotta säteilevä hymysi säilyisi ja valkaisutulokset kestäisivät, suosittelemme seuraava:

    • 4 tuntia valkaisuprosessin jälkeen tulee välttää  kahvin, teen ja punaviinin juomista sekä tupakointia
    • hampaat puhdistetaan 2 kertaa päivässä fluoridia sisältävällä hammastahnalla
    • hammaslangan säännöllinen käyttö  –  näin taataan hyvä suuhygienia
    • välttää jatkossa liiallinen parkkihappoja sisältävien ruokien ja juomien nauttiminen (punaviini, kahvi, tee, soija), myös tupakointia tulisi välttää

Lue lisää “Hampaiden hoito valkaisun jälkeen

 

Tehoaako valkaisu hammaskruunuihin ja siltoihin?

Valkaisuprosessi ei ole tarkoitettu hammaskruunuihin ja siltoihin.

 

Miten kauan tulokset kestävät?

Valkaisun tulokset ja niiden kestävyys vaihtelee riippuen sinun hampaiden rakenteesta ja henkilökohtaisista hygienia- ja ruokailutottumuksista. Hyvien hygieniatapojen noudattaminen – hampaiden pesu, hammaslangan säännöllinen käyttö sekä säännöllinen (1-2 kertaa vuodessa) hampaiden puhdistus klinikalla (soodapuhdistus), takaa sinulle kestävän säteilevän hymyn.

 

Mitä muuta pitäisi tietää?

Hampaiden valkaisu vetyperoksidia sisältävillä valmisteillä on kielletty alle 18 vuotiailta  nuorilta ja raskaana olevilta naisilta.

Katso myös “Hymykaketit“.

 

Varaa aika vastaanotolle