Hammaskiven poisto

Plakkia kerääntyy hampaiden pintaan kohtiin, joissa sitä ei ole voitu tai pystytty hammasharjalla poistamaan. Plakki alkaa ientaskussa olevan nesteen vaikutuksesta kovettua – mineralisoitua. Syntynyt hammaskivi kasvaa aina vain syvemmälle hammasjuuren kärjen suuntaan, aiheuttaen ientulehduksen ja hammasluun tuhoutumisen. Hävinneen luun kohdalle jäävät tyhjiöt eli ientaskut, joissa on edulliset olosuhteet bakteereiden lisääntymiselle. Sitä seuraavat verenvuoto ikenistä, turvotus, punoitus ja usein myös epämiellyttävä haju. Lue lisää “Ikenien hoito

Hammaskivi poistetaan käsi-instrumentilla tai ultraäänilaitteella. Tarvittaessa hampaiden pinnat kiillotetaan ja paljastuneet hampaiden kaula-alueet käsitellään erityisellä tahnalla, jotta pinta olisi mahdollisimman sileä ja bakteereille ei olisi tarttumapintaa.

Hampaista plakin ja hammaskiven poistamisen jälkeen on erittäin tärkeää noudattaa hyvää suuhygieniaa: hampaiden oikea harjaus, hammaslangan ja hammasväliharjojen sekä suuveden käyttö. Lue lisää “Soodapuhdistus“.

Loe lisää “Hymypaketit

 

Varaa aika vastaanotolle